Möten och fler blir det! del 1

Idag var en späckad dag. Läkarbesök blev starten och sjukskriven ytterligare en månad till 14 juni. Jag lider av panikångest och utmattningssyndrom.
 
Det här var helt ofrämmande för mig innan det hände. Innan den dagen jag brast. Den dagen min chef sa att jag var värdelös. Då brast det, det rann över. Jag bröt helt enkelt ihop där på hans kontor stax före jul 2014. Jag gick hem och sjukskrev mig men kom tillbaka i tron att det skulle gå. Nej nej skrek min kropp. Jag fick min första vad jag visste då, panikångestattack. Det var hemskt! Jag märkte först att det blev så högt ljud av maskinerna, jag fattade inte vad mina kollegor sa, jag fick kramp i halsen och svårigheter att andas, mitt hjärta rusade, jag skakade och blev så yr att de fick leda mig ut från verkstaden.
Sen dess har jag varit sjukskriven och fått återkommande attacker varje gång jag besöker jobbet. Även på andra ställen har det utlösts.
 
Nu var det ju inte det här jag skulle skriva om nu så jag återkommer om detta en annan dag.
 
Eftr läkarbesöket gick jag till lidl för att vänta ut min sambo som skulle hämta mig. När jag stog utanför och väntade kom det en äldre man och muttrade något om åk hem, stick härifrån eller skaffa ett jobb. Jag tittade upp från mobilen, tänkte om han sa till mig då jag ser utländsk ut och hört sådant förr men nej. Det var riktat till den gamle man, förmodligen i samma ålder som han själv +70, som satt och tiggde. Tiggde gjorde han inte, han säger bara hej till alla som kommer förbi. De som vill skänka han en slant eller mat gör det, andra går förbi. Jag har aldrig gett han något men säger alltid hej tillbaka.
Mannen som muttrade gick till sin bil och lade in matvarorna och kom sedan tillbaka och började prata med mig om att det är fördjävligt att de sitter och tigger. De får väl jobba som jag gjort sedan 13-års ålder, var han tvungen attt påpeka. Vilket jag tycker är absurt. Är man bra bara för att man jobbat sen man var barn? Är man en bättre människa då? Anser han att barn idag ska jobba så unga? Massor med tankar gick i mitt huvud. Jag svarade -
Om jag är så fattig att jag är tvunget att tigga, då gör jag det. Vad fan ska jag annars göra? Skära halsen av mig? Tycker du att det bara ska bo svenskar här så kan du börja med att flytta hem till Finland! Så svarade jag den "
 
knappt" svensktalande finske mannen.

mallansvrld.blogg.se

Jag skriver om mina betraktelser och funderingar från mitt perspektiv som 3-barns mamma och vilsen industriarbetare som fått diagnos utmattningssyndrom och panikångest.

RSS 2.0